tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäiväratsastelua

Ensiksi, oikein ihanaa ja suloista ystävänpäivää jokaiselle! ♥ :-)


Tänään mulla siis oli tunti Ahonlaidalla. Tällä kertaa sain tuntiratsukseni torinhevos-ruuna Lakdolin eli Pojun. Poju on 178 cm korkea jättiläinen, joten tähän mennessä isoin hevonen jolla olen mennyt :-D Olo tuntui niiiiin pikkuruiselta sen vieressä seisoessa :-D Hoitaessa Poju oli ihan kiltti, vähän semmoin näpsyttelijä, mutta muuten oikein nätisti oli. Huomasin, että herralla oli tapana ottaa suuhunsa kaikki mitä sai, suitsiessakin käytti varmaan kaikki muut remmit suussa ennen kuolaimia :-D Satulan kanssa meinasi itellä olla probleemia, ei meinannu minun (käsien)pituus riittää...

Ilma ei ollu ratsastuksellisesti ajatellen mikään mainioin, kova tuuli ja luntaki tuli. Alkutunnista harjoitettiin vähän extremeä kun samalla tunnilla kanssani ollut poni säikähti tippuvaa lunta ja syöksyi sieltä takaa tiputtaen ratsastajan :-D Kerkisin tajuta vain että ohops, polle lähtee alta. Poju ei onneksi pahemmin syöksähtänyt ja oli heti hallinnassa ilman sen kummempia. En edes tajunnut että mitä takana tapahtui ennenkuin näin ponin köpöttävän ohi ilman ratsastajaa.
Mutta noh, eikun ratsastaja takas selkään ja tunti jatkumaan.
Tunnilla "koulutuupattiin" ihan kunnolla, harjoiteltiin mm. vastataivutusta ravissa ja laukassa, kevennyksen säätelyä, temmon lisäystä jne. Oli rankkaa, mulla tuli ainakin ihan kauhean kuuma :-)

Poju oli todella mukava ratsastaa, vähän laiskanpuoleinen jota joutui vähän enemmän ajamaan eteen. Aluksi vaati ihan kauheasti totutella sen jättisuuriin askeliin :-D Laukkakin oli todella isoa ja korkeaa ja aluksi siinä oli ongelmia lantion myötäämisen kanssa. Opettajan ohjeilla sekin kuitenkin korjaantui ja laukka rupesi jo tuntumaan todella mukavalta istua.

Tunnin piti tällä kertaa Katja joka käsittääkseni on Ahonlaidan omistaja. Katjakin oli erinomainen opettaja ja hän keskittyi loistavasti istuntaan ja korjasi hyvin minun istuntavirheitäni (joita onneksi ei niin kauheasti ollut :-D ). Parannettavaa oli lähinnä käden asennossa ja siinä lantion myötäämisessä. Pari kertaa myös huomautus pohkeesta :-D
Kaikipuolin siis mukava ja opettavainen tunti, eikä se sääkään loppujen lopuksi haitannut :-) Ensi keskiviikkona sitten uudelleen.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Heip :) Sun blogi on kiva ja tykkään ihan hirveästi sinisestä ulkasta ja lempiblogit juttua oli kiva seurailla. Kuvat on myös tosi hienoja! ;)

hejdi kirjoitti...

Kiitos paljon Sari! :)