tiistai 13. joulukuuta 2011

Pitkästä aikaa Jasulla & joulumietteitä

Ensimmäisenä, Kavioiden kopsetta & koparoiden naksetta- blogissa löytyypi arvontaa, osallistumaan siis :-)



Kävin tänään siis pitkästä aikaa ratsastamassa Jasulla. Jasulla on aiemmin ollut vielä kesäkengät alla, joten ei tullut sitten käytyä sillä, varsinkin kun täälläpäin on jo talvi päällä. Luultavasti ei oltas pystyssä pysytty :-D Tamma oli siis lomaillut tuossa, joten omistaja vähän varoitteli energiasta, jota mahdollisesti oli voinut kertyä.
Tein tallihommat ja sitten lähdettiin, oli mukava kyllä käydä! :-) Sää olisi toki voinut olla parempi, nyt tuli lunta ja tuuli melko ikävästi. Onneksi tuli itsellä toppauduttua sen verran, että ei sentään kylmä tullut.
Tehtiin Jasun kanssa noin puolen tunnin lenkki, vähän kevyemmin tuon lomailun jälkeen. Tamma oli mukavalla tuulella, rauhallisesti osasi mennä, vaikka olikin lomaillut. Yhdessä kohtaa jumitettiin hieman, pelkäsi nimittäin säilöpaalia, jota pitkin tuuli puhalteli lunta ja se sitten ilmeisesti ropisi epäilyttävästi. Viidennellä yrityksellä viimein päästiin ohitse :-D Oli ilmeisesti Jasun mielestä kovinkin pelottava paali.
Loppulenkki sitten meni kivasti, vaikkakin kotiin päin oli enemmän menohaluja :-) Itse tykkään tuosta lumesta, lumisessa maastossa on rentouttavaa ja mukavaa mennä.

Jasu ja Zeri aiemmin syksyllä

Sitten niihin joulumietteisiin. Ajattelin tässä blogissa tuoda hieman esille meidän omia jouluperinteitä, mitä tulee hevosten kanssa tehtyä.
Tallia ei erityisemmin koristella mitenkään, hevoset on sen verran ahneita, että niistä ei olisi mitään hyötyä :-D Oli meillä yhtenä jouluna havuja koristeina, mutta ne taisi kadota pariin päivään. Kaikki ei tosin hevosten suuhun, osa löytyi tallottuna karsinan lattialta :-D Tallimme kun on myös pieni, niin sinne ei mitään joulukuustakaan saa mahdutettua.



Jouluaattona minulla ja siskollani on aina ollut tapana käydä jouluratsastuksella, hevosetkin on silloin vissiin "joulumielellä", koska jouluna ne harvemmin koskaan ovat mitään "pöllöilleet". Tai no, ei kukaan noista pöllöilekään, paitsi Ulmari :-) Jouluratsastus tehdään toki jouluhengessä, tonttulakit hevosilla, ratsastajilla ne ei oikein mahdu kypärien päälle :-D Tänä jouluna arvelin tosin, että voisi kypärää koristella joulukuusennauhalla. Sen suurempia "jouluvarustuksia" ei oikeastaan ole. Jouluaattona hevoset sitten myös saavat vähän ekstraa, eli omenaa, porkkanaa ja kuivaa leipää ruuan mukana. Mitään hevosten jouluherkkuja ei ole tullut ikinä tehtyä ja omasta mielestä ei kyllä tarviikaan. En usko hevosten sen kummemmin erikseen toivovan mitään jouluna :-D

Lahjoja ovat joku vuosi saaneet, joskin niistä on ennemmin tainnut olla omistajalle iloa, ei niinkään hevosille ;-)

Sellaista nyt tällä kertaa, pohdiskelin tuossa josko loppuviikosta alkaisin hieman avaamaan tätä hevosharrastushistoriaani... Joko "elämäni hevoset"-postauksin tai sitten yhtenä kokonaisuutena. Kallistun itse enemmän ensimmäisen kannalle, silloin saisi vähän jaksoteltua tuota harrastushistoriaa :) Loppuun tulisi nyt video, jonka ihanainen ystäväni Jenni on mulle joskus väsäillyt :-) Tän enempää en lupaa teille videoita, ennen kuin harjoittelen niiden tekemistä + saan materiaalia (muuta kuin kuvia) :-) Toivottavasti video näkyypi teille, en itse pysty tällä nettiyhteydellä tuota kattomaan :D
Tässä vielä linkki, jos alla oleva kuvajuttu ei toimi.

Ei kommentteja: